Orientální nábytek - osvěžení pro vaše bydlení

Zařizujete novou domácnost nebo uvažujete o výrazné přeměně interiéru? Co takhle dát šanci orientálnímu nábytku, který do vašeho interiéru přinese prvky exotického dálného východu? Snadno si tak vytvoříte útulný domov příjemný pro relax i společné rodinné aktivity. Výhodou těchto kousků je také to, že se dokonale spojí s moderním i klasickým zařízením.

88168_orientalni-pribornik-synnada-180cm-teak-zluty-masivni-drevo

Dřevo pro výrobu orientálního nábytku

Orientální nábytek může být vyroben z různých druhů exotických dřevin jako je například teak, mango, palisandr nebo akácie. Teakové dřevo se vyznačuje vysokou pevností i vláčností zároveň díky obsahu olejů. Vedle toho je vysoce odolné vůči plísním a škůdcům. Barva kvalitního teakového dřeva je v odstínech medové až čokoládově hnědé.

Z mangového dřeva se vyrábějí vedle nábytku i podlahy nebo dveře. Je měkčí a snadno opracovatelné. Proto se dokonale hodí i na výrobu drobných dekorací. Barva dřeva je tmavě hnědá s černou kresbou, která na výsledných produktech vypadá skvěle.

Palisandr patří mezi vzácné exotické dřeviny s vysokou trvanlivostí. Pro své vynikající akustické vlastnosti se používá i pro výrobu hudebních nástrojů. Barva palisandrového dřeva je červenohnědá, často i s fialovými podtóny.

Akáciové dřevo je jedno z nejtvrdších. Velkou předností této dřeviny je také vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivům. Proto je ideální pro výrobu venkovního nábytku.

Je více než jisté, že nábytek z masivního dřeva exotických stromů je výbornou investicí, protože vám bude sloužit dlouhá léta.

 

82084-7_orientalni-vysoka-skrinka-galiele-100cm-mango

 Moderna versus tradice

Základem klasických orientálních interiérů je masivní nábytek z tmavého dřeva, který je zdoben výraznými řezbami. Při výběru barev ostatních doplňků se nebojte kombinovat výrazné odstíny například žlutou, růžovou či tyrkysovou. Vsaďte na lesklé materiály, obrazce a květinové vzory.

Moderní pojetí orientálního vybavení je spíše jednoduššího rázu a vše se točí okolo světlých barev. Je zde však spoustu prostoru pro dominantní prvky, které vše podtrhnou. Takovým dominantním prvkem může být koberec s orientálními vzory nebo stylová svítidla.

81667-3_dekorativni-panel-erdoko-90x70cm

Orientálním nábytkem si můžete vybavit celou domácnost nebo si jednoduše vyberete pár kousků, které budou vynikat. Originalitu vám přinesou i orientální doplňky, které celkové pojetí zajímavě doladí. Nemusí se jednat pouze o sošky a jiné dekorace. Můžete vybírat i z doplňků z praktickým využitím jako jsou polštáře na zem či taburety nebo servírovací tácy.

 Exotika z Indie

Specifickým oddílem orientálního nábytku je indický nábytek. Stejně jako ostatní orientální kousky i indický nábytek spojuje praktickou i vysoce estetickou funkci. Často je při výrobě používáno dřevo palisandru, které se může pochlubit výraznou kresbou. Už jenom díky této vlastnosti je takový nábytek i s jednoduchým designovým zpracováním hotovým uměleckým dílem.

87817_luxusni-orientalni-pribornik-sultan-112cm