Nábytek Flamingo - to nejlepší do světlých interiérů

první

Jedinečná kolekce Flamingo je řada tmavého koloniálního nábytku z masivního mahagonového dřeva. Tento luxusní tmavý nábytek se hodí především do světlých interiérů, v nichž bude zajímavě kontrastovat.

 

Něco málo o mahagonu

Mahagon se vyznačuje především vysokou odolností, trvanlivostí a je voděodolný. Kromě jiného také dobře odolává hnilobě a červotočům. Díky tomu byl mahagon hojně využíván pro stavbu lodí. Vedle toho je typický svou sytou červenohnědou barvou. Kromě luxusního nábytku se používá i k výrobě hudebních nástrojů. Kolekce Flamingo je vyrobena z mahagonu typu Caoba, pocházející z jižní Ameriky.

mahagon


Vývoj koloniálního nábytku


Historie koloniálního nábytku sahá až do 15. století společně se zámořskými plavbami. Mořeplavci si ze svých cest přiváželi exotické kousky nábytku společně s exotickými dekoracemi. V tomto stylu se takto propojovaly různé cizokrajné prvky z Afriky, Asie i Ameriky.

1

Typický koloniální nábytek, jak ho známe dnes vznikl v 18. a 19. století, kdy evropské velmoci jako Velká Británie, Španělsko a Portugalsko zakládaly své kolonie, v nichž se jejich obyvatelé natrvalo usazovali. Hlavními znaky koloniálního nábytku je použití masivního dřeva. Masivní nábytek může být vyroben z teaku, mindi, palisandru nebo mahagonu. Jsou to právě ty materiály, které se využívaly pro výrobu nábytku v zámoří. Z těchto cizokrajných dřevin se dělaly i podlahy, mnohdy poskládané do zajímavých vzorů.

2

Často se objevuje nábytek, jejichž výrazným prvkem je záměrně neopracovaný kus dřeva ponechaný v nepravidelném tvaru. Může se jednat například o stylovou lampu s dřevěnou podstavou. Součástí nábytku mohou být i další přírodní materiály jako je například ratan, bambus nebo kůže. Některé kousky jsou doplněny kováním. Dalším osobitým znakem jsou teplé tóny barev.

3


Doplňky a dekorace


Pro zútulnění interiéru jsou důležité také správně vybrané doplňky. Co je lepšího, než vybrat právě to, co nabízí koloniální styl? Takovým ideálním doplňkem může být například globus, mapa nebo suvenýry z cest. Pokud spíše oceníte o něco decentnější výzdobu, jistě vás potěší například originální lampa nebo zdobný koberec. Kolekce Flamingo má dokonce i své vlastní zrcadlo, které tak sladíte s ostatními kousky, které nabízí.

globus

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na rostliny. Pro koloniální styl jsou ideální palmy, kapradiny nebo i orchideje. Pro vyvážení tmavého masivního nábytku můžeme použít světlé textilie. Rozhodně tak neuděláte chybu bílými nebo krémovými závěsy v oknech.

 

Nábytek do obýváku, předsíně i ložnice

I když ke koloniálnímu stylu patří exotické prvky, nábytek Flamingo je v tomto případě ryze minimalistický, ale přesto mu nechybí nádech dalekých zemí. Dá se tak snadno zkombinovat s ostatními kousky ve vašem interiéru. Hodí se také, pokud nechcete experimentovat s novými vzory a materiálem.

5

Však není nutné celou místnost zařizovat jenom koloniálními kousky. Stačí vybrat i jen jeden, který bude mezi ostatním nábytkem vynikat. Může to být třeba vhodně zvolená koloniální knihovna nebo masivní vitrína.

4

Kolekce Flamingo však nabízí širokou škálu nábytku, že zařízení jednotlivých místností do koloniálního stylu nebude žádný problém. Od předsíně, přes pracovnu až po ložnici. Tam vše může kralovat tmavý mahagonový nábytek kolekce Flamingo. Součástí kolekce je samozřejmě také jídelní sestava v kombinaci s obývacím pokojem.

 

Tmavý nábytek této kolekce je nejen dobře vypadající, ale rovněž i velmi funkční. Jedním z takových estetických a zároveň funkčních kousků je praktická židle, která se dá sklopit tak, aby sloužila jako schůdky. Pro ty, co bojují s každým kouskem volného prostoru se bude hodit roztahovací jídelní stůl.

6

Jak je vidět, kolekce Flamingo je díky široké škále jednotlivých kousků velice variabilní a vy tak máte jedinečnou možnost si svůj vlastní interiér v koloniálním stylu zařídit dle svých představ.

58840-4_jidelni-stul-roztahovaci--roz--220cm--flamingo-kolonial