Chcete být glamour?

V souvislosti s termínem glamour nás může napadnout ledacos: styl oblékání, večírek, portréty, nebo i líčení. Věděli jste, že glamour může být i styl bydlení? V překladu tento termín znamená půvab. Jedná se o něco, co nás má okouzlit. Co se bydlení týká, takový interiér působí především luxusním dojmem. Doslova, jako bychom se ocitli v domě slavné hollywoodské hvězdy. Při zařizování je však třeba si dát pozor na to, aby se jednotlivé kusy nábytku dekorací a doplňků zbytečně „nepřeplácaly“. V jiném případě by snaha o luxusní interiér mohla působit lacině a kýčovitě.

Luxusní chesterfield sedačka Modern Barock 240cm hnědá

Glamour vybavení

Zde můžeme popustit uzdu své fantazii, protože lze kombinovat více stylů dohromady. Při tom pak stačí dodržovat pár základních pravidel, abychom nevybočili z hlavní myšlenky glamour stylu.
Jako glamour nábytek se v první řadě hodí ten těžký a masivní. Pokud to však prostory nedovolují, můžeme zvolit lehčí variantu. Rovněž se nemusíme bát kombinovat modernu s historickými kousky. Ideální je nábytek, který svými tvary připomíná ten z období baroka nebo rokoka.

Designový taburet Modern Barock 38cm růžová

Známkou luxusu je jednoznačně kvalitní čalouněná pohovka. K tomu samozřejmě nesmí chybět křesla a taburety. Nezapomeňme na polštářky, které slouží nejen jako dekorace, ale také pro zvýšení pohodlí. K masivnímu psacímu stolu bude dokonale ladit židle s čalouněným sedákem.
Důležitým doplňkem je i zrcadlo. A to hlavně velké a v krásném zdobeném rámu. Navíc v případě malé místnosti ji velké zrcadlo dokáže opticky zvětšit.

Pravý kožešinový polštář Texas Zeb 45x45cm

Luxusní textilie

Od čalounění můžeme přejít rovnou k vhodným glamour textiliím. Co nejlépe vytvoří luxusní dojem než kombinace takových materiálů jako je samet, damašek, satén nebo kožešina? Podlaze může vévodit koberec s vysokým vlasem. V oknech budou dobře vypadat bohatě nařasené
závěsy z hrubších typů látek, které svážeme šňůrou se střapcem. Přes jídelní stůl stačí přehodit hedvábný ubrus.


Správný výběr barev

Hlavními barvami v glamour bydlení jsou neutrální černá a bílá. Tento základ pak můžeme doplnit červenou, fialovou, modrou nebo lahvově zelenou. Nemusíme se bát ani použití odstínů hnědé. Správnou volbou jsou i vzory s geometrickými tvary a květinové nebo orientální motivy. Taková pečlivě vybraná tapeta nebo nástěnný koberec dokáže zútulnit jakoukoliv místnost.

Luxusní jídelní židle Modern Barock II černá

Ke glamour bez pochyb patří třpyt a lesk. Rozhodně tak neuděláme chybu pořízením křišťálového či skleněného lustru. Skvělou službu nám udělá i drobnost jako je třpytivý svícen. Dále můžeme vybírat látky s metalickými odlesky a kovové doplňky.

 

Pomoc designéra není nikdy na škodu

Jak bylo zmíněno výše, je třeba dát si pozor na to, abychom takový glamour interiér „nepřekombinovali“. V jedné místnosti nám bohatě postačí jeden nebo dva výrazné kousky například v podobě velkého křišťálového lustru či kožešiny místo koberce. Pokud si ohledně správného výběru glamour vybavení nebudeme jisti, můžeme využít služeb zkušeného interiérového designéra, který nám ohledně vhodných kombinací dokáže poradit.