Design & stavba

chateau-bystrice-01

Byli jsme u toho! Díky spolupráci s nově zrekonstruovaným překrásným objektem jsme měli tu čest sledovat vznik něčeho opravdu krásného a jedinečného. Tím spíše pro nás byla čest podílet se na jejím vybavení.

Rádi bychom se z Vámi podělili a více řekli o dlouhé cestě této historické budovy. 

Původní stav

chateau-bystrice-2

Původně rozlehlý statek se skládal z krásné měšťanské vily, která se stále nachází na návsi obce, dále bylo součástí několik zemědělských a přiléhajících budov, na celkovém pozemku okolo 90 ha. Uprostřed tohoto statku byla umístěna tato pozoruhodná stavba, u které na první pohled upoutaly pozornost její mohutné žulové stěny, masivní zdi a klenbové prvky.

Tento úchvatný architektonický počin bez povšimnutí chátral po dlouhá léta a svému potenciálu ale dostál nyní.

Nový design & luxusní sídlo

chateau-bystrice-03

Náročná rekonstrukce měla za cíl vytvořit novodobý skvost, se zachováním původního kouzla budovy. Výsledek Vám nabídne krásnou podívanou.

Interiér

chateau-bystrice-4

Obrovský vzdušný prostor, s jedinečnou atmosférou klenbového stropu a vyšperkovanou kovovou nosnou konstrukcí vytváří unikátní prostor s jedinečným kouzlem, ve kterém se nese i zbytek budovy. Industriální styl je zde propojen s moderním vzhledem i technologiemi.

chateau-bystrice-5

Zachovalé dřevěné trámy a zrestaurované původní klenby byly nutností pro zachování autentičnosti budovy a tato náročná práce se opravu vyplatila. Zajistily stylový otevřený výstavní prostor s perfektním industriálním vzhledem.

Krása detailu

chateau-bystrice-6

Za naší spolupráce pak bylo dílo dokonáno. Sice zatím jen v malém množství, ale právě stylové detaily tvoří perfektní celek a nabízí nový pohled na kouzlo a potenciál této designové budovy.

chateau-bystrice-7

Zabydlování interiéru

chateau-bystrice-8

 Zatím bylo cílem pouze se stylově dotknout interiéru a široké možnosti zařizování nechat otevřené. Tyto detaily tvoří například stylové osvětlení, ručně kované doplňky a stylové kusovky nábytku, laděné do venkovského, Provence i industriálního stylu bydlení.

chateau-bystrice-9

Všude jsou přítomny zrenovované původní prvky a nově dotvořené umělecké detaily, citově propojené se současnými technologiemi.

Ložnice & čas odpočinku

Klid a odpočinek po náročném dni je zapotřebí v každém ohledu. Útulná ložnice ve venkovském stylu nabídne stylový a příjemný prostor i pro odpolední siestu. Přírodně laděný nábytek z masivního dřeva je zestárlého vzhledu a designově doplňuje jinak moderní čalouněnou postel s klasickým drukováním. Vše je laděné do krémové barvy, ke které stylově kontrastují masivní dřevěné konstrukce stropu.

chateau-bystrice-10

Jídelna & Pracovna

Otevřený velký prostor nabídl spojení kuchyňského koutku s jídelnou a malou domácí pracovnu, umístěnou na vyvýšeném pódiu.

chateau-bystrice-11

chateau-bystrice-12

IMG_2269

Exteriér

Přiléhající pozemek nabízí vše potřebné. Dnes neodmyslitelná parkovací místa, krásné a opečovávané zelené plochy, i místo odpočinku s lavičkami. Prostor je převážně vydlážděný žulovými kostkami a pozemek za budovou nabízí další možnosti využití.

chateau-bystrice-13

chateau-bystrice-14

Líbí se Vám tato rekonstrukce? My jsme budovou okouzlení a těšíme se na další spolupráci.

Tým Malvarosa