Ložnice: Místo dokonalého odpočinku

Ložnice je místo, kde odstupujeme od stresu a napětí po dlouhém dni, nebo získáváme trochu klidu a ticha mezi chaosem rodinného života. To je důvod, proč ze všech prostorů ve Vaší domácnosti, je vkládání své vlastní osobnosti a stylu nejvděčnější právě ve Vaší ložnici. V navrhování perfektní ložnice jde o více než jen o výběr barvy, postele a povlečení. Výběr správného rozložení je stejně důležitý jako tkaniny, tapety a příslušenství.

To znamená, že ložnice je smyslový prostor, takže kvalita hmatového a zrakového vjemu může být důležitým faktorem při rozhodování o ložnicovém nábytku, ložním prádle, osvětlení a podlaze. A samozřejmě správnými skříněmi a skladováním budete držet pohromadě svůj návrh tím, že svou ložnici udržíte bez nepořádku. Nechte se inspirovat znatelným množstvím ložnicových sestav, které nabízíme a vyberte tu pravou a dokonalou právě pro Vás. 

33-single-default

 Jak si vybrat tu správnou postel a matraci?

Existuje jen jeden nevyhnutelný prvek do Vaší ložnice a to je postel, takže výběr té pravé je rozhodující. Postel je ústředním bodem, ale ujistěte se, že vyberete tu, která stále umožňuje snadný pohyb v ložnici. Postel s nebesy se má za nejkrásnější možné provedení ze všech, ale ve skutečnosti vyžaduje velké místnosti s vysokými stropy, aby se zabránilo pocitu stísněnosti.

Kované železné rošty mohou být jak nápadné, tak elegantní, zatímco čalouněné postele mají krásně měkký povrch, který přidá teplo do jakékoliv ložnice. Postele z masivního dřeva jsou také velice vyhledávaným provedením, ze kterého si vybere téměř každý. Pokud pracujete s těsným prostorem, úložné lůžko může být Vaše nejlepší volba.

Z množství námi nabízených čalouněných postelí si vybere opravdu každý. 

Ať už z jednoduššího provedení, jakým je například Postel ANDREA s úložným prostorem,

postel-andrea-s-uloznym-prostorem

 či, Postel ISABEL, která ač přes svůj jednoduchý design, se stane překrásným centrem místnosti.

postel-tiffany-patchwork

Nebo úchvatná Postel MIRIAM s úložným prostorem, opatřená druky v čalounění zadního čela postele

postel-miriam-s-uloznym-prostorem_1

Výběr postelí v podobě masivního dřeva není o nic menší. Najdete u nás velké množství různých provedení těchto postelí, co se týče jak tvarových dispozicí, tak barevného provedení.

Tato jednoduchá, a přesto překrásná postel ORIA v sobě snoubí estetické kvality tradičního španělského nábytku s maurskými prvky a precizní provedení.

postel-oria

Dále také stylové retro postele, jakou je třeba Postel VILLAGE se dvěma čely a roštem,

postel-village-se-dvema-cely-a-rostem

Nebo Vintage postelové jednolůžko z mahagonového dřeva Postel TRINET pro matraci 90cm Vintage.

postel-trinet-pro-matraci-90cm-vintage

Navštivte naše stránky na odkazu: https://www.malvarosa.cz/postele/ a vyberte si z obrovského množství těchto překrásných postelí, u kterých si v nějakých případech můžete zvolit i své vlastní barevné a materiálové provedení po otevření VZORNÍKU, pokud je k dispozici.

Jakmile jste si vybrali rám při pohledu na ložnicové sestavy, podívejte se po investici do skvělé matrace. Rozdíl vysoce kvalitní matrace na Vašem spánku a navrácení zdraví činí tento výběr klíčovým - zda si přejete matraci z paměťové pěny či pružinové, taštičkové matrace. Doporučená trvanlivost matrace je pět až sedm let, i když vysoce kvalitní matrace může mít až deset let.

V naší nabídce tyto vysoce kvalitní matrace naleznete také.

Například:

Designová, komfortní, pevná a elegantní paměťová matrace, prošívaná paměťovou pěnou a tkaninou s léčivými vlastnostmi aloe vera - Matrace DAMA,

matrace-dama_1

Luxusní oboustranná matrace, která je ideální řešením pro sezónní nespavost. Letní strana matrace je vyplněna gelem, který chladí v horkých dnech. Zimní strana je vyplněna paměťovou pěnou a do zimních měsíců poskytuje příjemné zahřátí pro zkřehlé tělo - Matrace LUXOR

matrace-luxor

Další nabídku matrací naleznete na: https://www.malvarosa.cz/matrace/

Jak bych měl rozložit svou ložnici?

Nejprve se rozhodnout mezi vestavěným, nebo volně stojícím nábytkem, je dobrý nápad. Vestavěné skříně jsou skvělé pro pořádek a také pro efektivní využití dostupného prostoru. Ale s láskou vybrané kusy, jako jsou krásné komody nebo vintage toaletní stolek přidá originalitu a osobitost do Vašeho pokoje. Postel je středobodem ložnice, takže se ujistěte, že prostoru, který ji obklopuje, nic nepřekáží. Nábytek, jako gauč, lavice či křesílka jsou luxusní možné prvky, které přidávají hodnotu do každé místnosti.

komoda-negroplata-ancho_1

 

komoda-north-se-tremi-zasuvkami

 

komoda-se-tremi-zasuvkami-bern

komoda-vysoka-plata-mate-s-vyklopnym-zrcatkem stolek-plata-mate
Komoda vysoká PLATA MATE s výklopným zrcátkem         Stolek PLATA MATE

 

Jaký je nejlepší způsob, jak navrhnout malou ložnici? 

Naštěstí existuje mnoho prostorově nenáročných ložnicových provedení, které mají za cíl předejít stísněnosti, pro tvorbu klidného prostoru. Stejně jako nepořádek je nepřítel malých ložnic, úložný prostor pod postelí je Váš rytíř v lesklé zbroji. Pokud Vám chybí prostor, pak přeskočte nízkopodlažní rošty a zvolte vysokou postel se spoustou prostoru pro boxy či rovnou s vestavěným úložným prostorem. Pokud nemáte prostor pro prádelník, nástěnné police můžou být kompromisním řešením. Vestavěné skříně na obou stranách postele mohou vytvořit potřebný prostor pro zavěšení oblečení, a také vytvoří příjemný kout na spaní. Volba víceúčelového nábytku je další skvělý způsob, jak ušetřit prostor. 

skrin-camelia-s-posuvnymi-dvermi

 

Například, toaletní stolek může fungovat jako pracovní prostor a toaletní stolička se zvedacím víkem může nabízet skrytý úložný prostor. Pokud máte opravdu malou ložnici, tak s nápady, jako je výměna postele za pohodlnou rozkládací pohovkou, futon nebo dokonce sklápěcí postel můžete pracovat. Také je vhodné rozhodnout se pro posuvné dveře skříní, které vyžadují menší prostor v přední části. Vizuálně, bledá a jednoduchá barva ložnice vytvoří prostor, dále je vhodné vyhnout se rušným vzorům na přehozech a raději zvolit světlé, vrstvené tkaniny přes objemné závěsy a přikrývky pro snadný a svěží vzhled. Tapetování celé místnost se vzorem může vytvářet stísněný dojem, proto si zvolte ložnicové tapety, které jsou jednoduché a čisté, nebo se rozhodněte pro jeden rys zdi podle svého výběru.

skrin-vintage-s-posuvnymi-dvermi

 

loznice-verona-tres

 

Jak vybrat barvy, ložní prádlo a dekorace do ložnice? 

Jako výchozí bod, můžete použít souhrn Vašich inspirací, k vytvoření určité představy, která je důležitou součástí procesu navrhování a pomůže Vám udržet vaše myšlenky pro tvorbu organizované a na místě. Pokud hledáte uvolněnou atmosféru, pak uklidňující barvy pro ložnici jsou pastelové, jako je světle modrá, zelenkavá, nádech šedé či šeříkově fialová. To jsou všechno skvělé možnosti. Bílá je také skvělá pro ložnice, ačkoli doporučujeme zvážit ji v krémových odstínech, které udrží místnosti pocit tepla. Pokud hledáte více energickou atmosféru do vaší ložnice, pak jsou světlé barvy růžová či pomerančová, které se také řadí mezi skvělé barvy do kterých se probouzet. Další možností je také vymalovat v zářivých barvách a na zeď vybrat nálepku, hodící se právě pro Váš styl. Světlá tapeta také samozřejmě vytvoří příjemný a klidný prostor pro spaní a odpočinek. 

loznice-fontana-tres

 

loznice-verona-cinco

loznicova-sestava-dharma

 

kolonialni-loznice-flamingo

Naopak tato Koloniální ložnice FLAMINGO Vám zajisté rozzáří den již od samého počátku. 

Vyberte si ložní soupravu, která doplňuje Vaši vybranou barvu ložnice a nese téma přes celou místnost. Luxusní ložní prádlo je jedním z velkých luxusů dnešního života, takže se obklopte kvalitními látkami. Počet nití Vám dá představu o hladkosti a trvanlivosti tkaniny. Pro garantované pohodlí je cesta nejvyšší kvality 100% egyptská bavlna. Způsoby tkaní určují strukturu ložního prádla. Například, saténové ložní prádlo má hedvábně hladký povrch. Ložní prádlo hedvábné je také vynikající, a také je přírodní alternativou k bavlně, která nabízí výhody regulace teploty. 

prehoz-crudo-220x260

 

 

prehoz-plata-220x260

 

A konečně, bytový textil - stínítka, koberečky, polštáře a přehozy v kombinaci barev a textur - lze použít k celkovému doplnění designu ložnice. 

koberec-shaggy-170x240-remy-beige koberec-yute-170x240

 

polstar-ergi-45x45cm pleteny-polstar-kremovy polstar-marron-pelo-45x45cm-uno ozdobny-polstar-parkere-60x40 polstar-40x60cm-dos

 

nocni-lampa-tissot-49cm stolni-lampa-sancerre-63cm_1 stolni-lampa-tourine-71cm lampa-chambery-76cm nocni-lampa-flower-ball-42cm
Noční lampa Tissot 49cm   Stolní lampa SANCERRE 63cm     Stolní lampa TOURINE 71cm Lampa Chambery 76cm Noční lampa Flower Ball 42cm

 

Podívejte se naše ostatní ložnicové sestavy, samostatný nábytek, doplňky a další. Nechte se inspirovat a vytvořte tak Váš jedinečný prostor ložnice.

Výsledek může být i takovýto:

loznicova-sestava-atenea

loznice-inspiration-3