Luxusní komody z masivu

V každé domácnosti se najde oblíbený nábytek. U někoho je favoritem sekretář, pohodlné křeslo nebo psací stůl. V interiérech se španělským nábytkem je nejdůležitější solitérem komoda. Má nejen praktickou funkci, ale právě ve Španělsku se komodám přikládá umělecká hodnota a proto jí tu naleznete skoro v každé domácnosti.

Historie komod sahá až do starověku k jejímu předchůdci - truhlici, které byla i nejstarším kusem nábytku a provázela lidstvo až do 19. století, nyní se ovšem vrací opět do módy, i když více z estetických důvodů, nikoli z funkčních.

32-single-default

Po staletí šlo o základní úložný prostor v domácnosti nebo na cestách, zde se ještě nedbalo na vzhled a zpracování. To přišlo až v 18. století, kdy vznikaly nové typy nábytku. V dobách rokoka měly truhlice tři až čtyři zásuvky a začaly napodobovat tvar sarkofágu. Z tohoto konceptu se později vyvinula klasická komoda, jak ji známe dnes, s výraznou boční a přední stěnou. Design povětšinou přejímali z Francie. Byly zdobené kováním z bronzu a mosazu, přičemž základem byl vždy masiv.

Komody v dnešní podobě představují různe styly nábytku od jednoducheho nebo moderního provedení přes luxusní s bohatými uměleckými dekoracemi až po historické s detailním ručním vyřezáváním.

Stejně tak jako v minulosti má komoda stále své nezcizitelné výhody v podobě přehledné úschovy ošacení a dalších osobních potřeb.

Navíc ideálně oživý všechny místosti ať už jde o jídelnu, obývací pokoj, ložnici či předsíň.

luxusni_komody_z_m_2 luxusni_komody_z_m_5 luxusni_komody_z_m_8 luxusni_komody_z_m_6

 

Komodami ze Středomoří si zařizují bydlení milovníci elegantního evropského stylu,  který zároveň odráží pokojnou atmosféru středomořských zemí. Paleta odstínů zahrnuje širší škálu bílé, mátovo zelené a azurové, což jsou charakteristické barvy pro Řecko. Krémová, zlato hnědá a cihlovo červená mají zase kořeny v Itálii. Olivově zelená, šedá a zemitá barva jsou typickou barvou Španělska.

luxusni_komody_z_m_9 luxusni_komody_z_m_4

 

Designově nejzajímavější jsou španělské komody z jižních oblastní jednoduchých tvarů s jemnými oblouky a vyřezáváním pocházejícím z maurského slohu. Luxusní komoda Córdoba ideálně vystihuje španělský styl. Její povrch je zdoben tepaným kovem na borovicovém podkladu.

luxusni_komody_z_m_10 luxusni_komody_z_m_11 luxusni_komody_z_m_12 luxusni_komody_z_m_13

 

Komody prezentující venkovský nábytek vynikají jedinečností a působí velmi domácky a uvolněně. Hlavním materiálem je kvalitní masivní dubové, brestové nebo borovicové dřevo se zachovalou strukturou. V jednotlivých kusech venkovských komod dominuje patina s prvky opotřebení v odstínech bílé, čož jim zároveň dodává přepychový nádech.

Se stylovými komodami v jednoduchých a přímých liniích je vhodné zařídit si moderní obývací stěnu nebo ložnici a k tomu doplnit interiér koloniálním či rustikálním nábytkem.

Použitým materiálem je nejčastěji odolné dřevo Mindy.

luxusni_komody_z_m_14 luxusni_komody_z_m_15 luxusni_komody_z_m_16 luxusni_komody_z_m_17

 

Typickým rysem pro industriální komody jsou minimalistické, liniově čisté a originální prvky. Spolu se skvělou funkčností jsou uměleckým skvostem, pro své dekorativní a designové kování. Charakteristickou barvou je neutrální šedí, černá a bílá v kombinaci s přírodními odstíny dřeva. Bílá komoda nádherně prozáří industriální obývací stěnu tmavých tónů.

luxusni_komody_z_m_18 luxusni_komody_z_m_19 luxusni_komody_z_m_20 luxusni_komody_z_m_21

 

Krása přepychových komod nejvyšší kategorie z exkluzivních kolekcí Nuevas Formas, Inspiration a Loc nejlépe vynikne v domech s historickým nábytkem nebo ve vilách. Jsou vyrobené z tvrdého masivu a nejkvalitnějších materiálů. Svým designem uspokojí požadavky těch nejnáročnějších klientů.

Tým Malvarosa