Tři nápady na bydlení v retro stylu

Že retro zažívá comeback, se můžete přesvědčit nejen v módním průmyslu, ale také v bytovém designu. Moderní nábytek se často kombinuje s detaily, které interiéru propůjčují nadčasový retro vzhled. 

Jistě si vzpomínáte na zařízení v bytě vašich rodičů nebo babiček. Na nábytek velmi jednoduchého vzhledu, hladkého povrchu a čistých barev. Skříně a stolky na výrazných nožičkách, zásuvky s nenápadnými úchyty.

31-single-default

K osvědčenému a líbivému se vracejí i současní interiéroví designéři. Retro styl z 60. a 70. let nachází oblibu především u mladých lidí, kteří si ho zamilovali pro jednoduchost. Nábytek vyniká čistými liniemi, prostým vzhledem, funkčností a na rozdíl od stejně populárního vintage nebo art-deco stylu u něj nehledejte přílišnou dekorativnost.

Kam pro retro?

Náš E-shop Malvarosa v rámci nabídky retro nábytku nabízí také tři nové retro kolekce, které do vašeho interiéru vnesou nádech nostalgie.

První kolekce TOKIO představuje nábytek na retro nožičkách, který je vyroben z masivního dřeva palisandr, exotického druhu výrazné tvrdosti a trvanlivosti. Struktura vzácného palisandrového dřeva je nejvíce zřetelná na příborníku. Na jeho ploše můžeme pozorovat červenohnědé odstíny, které přecházejí do fialových až černých podtónů. Vzhled kolekce oživuje decentní bílá na zásuvkách s elegantními výřezy pro uchopení. Svou ložnici tak můžete oživit nočním stolkem, komodou, obývací pokoj pak konferenčním nebo TV stolkem.

pribornik-tokyo-discreto maly-stolek-tokyo nocni-stolek-tokyo tv-stolek-tokyo-doble

 

Pokud hledáte výrazný kus nábytku, který se bude lišit od sortimentu běžné nabídky, zaměřte se na retro styl. Pokuste se prohledat půdu a oprášit starší nábytek. S odstupem času se na něj budete dívat jinýma očima a s několika úpravami vytvoříte skutečný retro skvost. Abyste to s historizujícím stylem nepřehnali, doporučujeme retro doplňovat současnými moderními kousky. Pokud vaše půda žádné poklady neskrývá, poohlédněte se po nabídce našeho obchodu.

Styl retro se vrací k osvědčenému způsobu ztvárnění z předešlých let. Nejedná se tedy o staré věci, retro styl se nechává inspirovat jejich vzhledem. Zpracování, funkčnost, materiál je samozřejmě na kvalitní úrovni podle technologie moderní doby. Představujeme Vám další retro kolekci.

Masivním vzhledem koloniálního dřeva ze stromu Mindi je typická kolekce nábytku SPARTAN. Nábytek hnědo-modro-černé barvy, která připomíná nám známou dřevinu Wenge je doplněn béžovým čalouněním a tmavohnědými úchyty z tvrdé kůže.

1_1 2_1 3_1
4_1 5_1 6_1

 

Do interiéru s barevnými a vzorovanými tapetami jistě zapadne retro nábytek BROMO, který je vyroben z koloniálního masivního dřeva Mindi. Stylové úchyty na šuplících a zásuvkách a retro nožičky připomínají 60. léta minulého milénia.

11_1 22 33 44

 

Další retro doplňky

Na e-shopu našeho obchodu máme k dispozici i další bytové doplňky, kterými dotáhnete retro vzhled k dokonalosti.

aa b_1 a