Obývák ve středomořském stylu

V dnešní době je velmi populární minimalizmus. Chcete-li svoje bydlení skutečně zútulnit a vytvořit atmosféru domova,určitě sáhněte po venkovském stylu středomoří. Jeho přitažlivost vás chytí za srdce!

5-single-default

 

Zatím, co moderní minimalizmus využívá sterilní lesklé a chladné materiály, ve venkovsém obýváku se ihned cítíte jako doma. Teplé dřevo a pastelové barvy vás unesou do oázy pokoje a klidu, který by měl být pro váš domov přirozený. Ikdyž je jednoduché v tomto stylu sklouznout do roviny lacinosti až ke kýči, s pár základními pravidly dokážete vytvořit neuvěřitelné věci. Kvalitní nábytek je přitom jen jednou z mnohých, avšak velmi důležitých prvků vytvářející celkový dojem venkovského obýváku. Ten je vždy třeba oživit vhodnými barvami, koberci a ostatními doplňky dotvářející celou atmosféru.

2684Barvy a materiály

Zatím co moderní, velmi technické stavby oplývají bílou barvou, sklem, chrómem, a občas dřevem, venkovský styl je jiný. Pastelové barvy zejména béžová, olivově zelená a tmavá - mahagonová navozují pocit nevtíravého luxusu a tepla. Podlahy jsou většinou pevné, kamenné nebo dřevěné. Pod konferenčním stolkem se téměř vždy nachází výrazný vzorovaný koberec. Jeho estetickou funkcí je optické oddělení sedací části od zbytku pokoje, funkčním aspektem je teplo při sezení. Stěny jsou nedokonalé s výraznou strukturou. Jejich celkový vzhled mohou vhodně doplnit cihlové části, obklady, stropní trámy, dřevěné zárubně a množství poliček. Na okna se používají závěsy s přírodních materiálů, zejména lnu a vlny. Pokud máte k dispozici terasu nebo balkon, nebojte se použít okenice. Nemusíte je vůbec zavírat. Budou sloužit pouze jako doplněk, který prostor provoní středomořským závanem. Ostatní materiály prostoru jsou kožené, mosazné či keramické. Vzory jsou jemné, krémové, případně doplněné lučními velmi jemnými květy. Naopak vyhnout byste se měli dokonalým sněhobílým nebo pestrobarevným omítkám, či plastovým parapetům na oknech.  

CO1104-3

 

 

 

Nábytek a doplňky

ak jsme již naznačili, nejvýraznější součástí interiéru zařízení ve venkovském středomořském stylu je koberec. Nábytek je masivní dřevěný, silně polstrovaný. Velmi často se používají robustní, pohodlné křesla a sedačky. Čalouněné jsou pastelovými a přírodními barvami nebo kombinované kůži. Béžová, zelená nebo různé odstíny dřeva tu určitě nesmí chybět. Sedačku zdobí polštáře s výraznějším vzorkem, často káro nebo luční květiny, ale vždy s přírodních materiálů. Syntetické a pestrobarevné doplňky zde skutečně místo nenajdou. Takový interiér je vhodné doplnit obrazy v robustních dřevěných rámech, velkými vázami a dominantními stolními lampami s plátěným stínítkem. Své místo si určitě najdou i velmi oblíbené truhly, které slouží jako úložiště, ale velmi často i jako konferenční stolek.

koberec-300x200 polstar-marron-48x29cm
truhla-stredni-flamingo stolni-lampa-nativo-68cm vaza-v-reckem-stylu-s-uchem

 

I když má venkovský styl působit přirozeně a pohodlně, je snadné ztratit se v něm a sklouznout do roviny lacině vypadajícího interiéru. Pokud to váš rozpočet dovolí, na kvalitě sezení nešetřete a dopřejte si pohodlí. Když se budete držet výše uvedených pravidel, případně se poradíte se zkušeným designérem nebo naším prodejcem, můžete váš dům definitivně přetvořit na to, čím by měl být. Pohodlným a autentickým domovem.

 

Malvarosa 

Nabídka venkovského nábytku zde