Tip na svatební dar

Řešíte dilema, čím potěšit novomanžele a nechcete být fádní? Pozvali vás na svatbu a hledáte vhodný svatební dar? Peníze v obálce určitě potěší, ty se ale utratí a váš dar se rozplyne jako lupínky ze svatebních květin. Pokud se nechcete zařadit mezi svatebčany, jejichž nápad na dar je na úrovni přikrývek či jídelní soupravy, sáhněte po něčem originálním. Nabízíme pár tipů, které oživí vaši fantazii.

4-single-default

 

Pokud váš rozpočet je vysoký a chcete být štědří, skříň či sedačka by asi nebyly dobrý nápad, aniž byste to prodiskutovali s budoucími novomanžely předem. Křeslo s kvalitním hrubým potahem nebo kůží je však možné umístit i k typově jiné sedačce, nebo jednoduše k noční stojací lampě vedle krbu a využívat na čtení u praskajícího dřeva.

kreslo-argento-unique_1

 

Ani taburetem nic nezkazíte. Komfort, který přináší toto kombinované sezení ocení každý aktivní člověk.

Při obdarovávání nábytkem je vhodné se držet zásady nezařizovat cizí příbytek. Velké kusy nábytku mohou vytvořit tento dojem, a namísto radosti se může stát, že později skončí váš dar na půdě nebo ve sklepě. Originální komoda, kterou lze umístit do každého prostoru potěší každého, kdo má estetické cítění, ale zároveň může být praktickým a trvanlivým kusem, který udělá radost novomanželům dlouhodobě.

komoda-nuevas-formas

Komoda Nuevas Formas

Cenové rozpětí takového daru se pohybuje většinou od 12tis do 30tis. Kč. Pokud se rozhodnete pro komodu, zvolte buď nenápadnou, nebo naopak velmi výraznou. Nesahejte po dřevěných odstínech, ale spíše po patinovaných pastelových barvách případně po bílé či černé. Výrazné vzory jsou také přijatelné, vyhnete se tak konfliktu s dřevem, ať už v podlaze nebo s ostatním nábytkem. Autentické domácnosti současnosti jsou poskládány z více druhů nábytku, který se sebou koresponduje, přestože nemá žádnou dominantní barvu, jak to bývalo několik let dozadu.

komoda-rosado_1

 

Pokud toužíte po originalitě, ale váš rozpočet není tak vysoký, stylové zrcadlo se zestárlými prvky je vhodnější dar jako např. kávovar. Pokud patříte mezi dříve narozené a také vás obdarovali domácími spotřebiči, jistě nám dáte za pravdu, že tyto "praktické" dary jsou již recyklovány a pravděpodobně i vzpomínka na ně je už na smetišti dějin.

zrkadlo-arien-134x97cm_1

 

Bytové doplňky jsou z pohledu využití asi jedním z nejlepších řešení. Pokud zkombinujete estetiku s praktickým využitím, vyhnete se nákupu sošek a objemných dekorací, které se věkem hromadí v domácnostech a prodávají v bazarech. Sáhněte po vinotéce, lavici, nebo například po stylové keramické lampičce, kterou doporučujeme my jako tip číslo jedna. A právě takovou, které již z našeho trhu téměř vymizely a dnes je koupíte pravděpodobně jen v starožitnostech či bazarech. A však manželství je novým začátkem, proto je vhodné koupit novou kvalitní věc, která dýchá kouzlem starých dobrých časů. Dá se použít jako stolní lampa v obýváku na příručním stolku případně i jako noční lampa na nočním stolku. Nezapomeňte do ní dát žárovku teplé bílé barvy, kterou dnes koupíte v každém supermarketu. Působí velmi příjemně a konejšivě.

Keramická stolní lampa OLD PATTERNED 53cm

 

Pokud patříte mezi lidi s limitovaným rozpočtem, hledejte mezi dekoracemi a držte se pravidla praktického využití. Hodiny jsou z tohoto pohledu číslo jedna. Pokud chcete být originální a chcete přidat na kouzlu, sáhněte po něčem ve vintage nebo provensálském stylu. A mohou být i větších rozměrů, dar bude působit honosnější a vy se vejdete do svého rozpočtu, přičemž uděláte novomanželům výjimečnou radost. Provensálsý a Vintage styly jsou ve světě v současnosti velmi populární a i u nás si postupně upevňují své místo na trhu díky svému nenáročnému venkovskému vzhledu a oblibě milovníky tradičních interiérů.

hodiny-hotel-de-ville-68cm

   Hodiny Hotel de Ville 68cm

 

Není jednoduché nebýt konvenční. Přiměřený rozpočet a troška fantazie vás rychle přivede k vhodnému svatebnímu daru, který bude trvanlivým, vkusným, dekoračním a praktickým dárkem pro vaše blízké.

Malvarosa

Ing.Martin Szabó