Poznávejte styly bydlení (část 1 - zámecký nábytek)

Patříte-li k milovníkům nábytku a stylového bydlení a chtěli byste zasvětit do tajů stylů bydlení, pak je tento článek určený právě vám. Článek není příručkou pro designery, je pouze zevrubným nakousnutím jednotlivých stylů a kategorií stylů, které prezentujeme v našem internetovém obchodě. Osloví-li vás některý ze stylu nebo obrázku, můžete nás kontaktovat pro více informací k nabízenému sortimentu. V první části naší série se dozvíte něco k velmi oblíbenému stylu bydlení - k zámeckému stylu bydlení :)

58-single-default

Zámecký nábytek

Zámecký styl bydlení je skloňovaný v mnoha pádech a jde o poměrně těžko uchopitelný pojem, což se dá však aplikovat v dnešní době v podstatě na každý styl bydlení, což ovšem zjistíte v tomto článku!

Zámecký nábytek z naší nabídky obvykle představuje věrné kopie určitých historických slohů, případně nábytek inspirovaný některým ze slohu. Ačkoli lze ještě poměrně lehce sehnat starožitný nábytek, který se dá ještě řadit k zámeckému stylu, těžko lze starožitnými kousky utvořit ucelenou a jednotvárnou kompozici (myšleno totožné kusy, vyráběné přímo pospolu). Z tohoto důvodu jsme pátrali po výstavách, abychom vám mohli nabídnout to nejlepší, nejkvalitnější v takové kvantitě, aby bylo možné zařídit si zámeckým nábytkem celý pokoj či dokonce celý interiér bytu, případně domu.

Zámecký nábytek se vyznačuje okázalým zdobením a pestrými barvami, nejde však a tzv. leštěnky - naši výrobci a dodavatelé si zakládají na věrnosti vzhledu a proto například k dotváření nábytku kolekce Versailles užívají tahání bronzu po rámu apod., jak je vidno ze zámeckého křesla Versailles, kterým jsme se nějakou chvilku pyšnili v pražském showroomu.

IMG_20180925_113520_HDR IMG_20180924_182341_HDR IMG_20180924_182324_HDR

 

Zámecký nábytek tedy opravdu v praxi připomíná, to co znáte z prohlídek českých hradů a zámku. Zpracování jednotlivých kousků nábytku je pak už individuální. Některý z výrobců preferuje čistý finiš a některý pak naopak patinované provedení jako například u našeho křesílka. K čistému zámecky laděnému nábytku patří například nábytek kolekce Teressa či Amalia, která je pak už na pomezí s rustikálním, tedy s venkovským nábytek vyšších kast. Proč už neřadíme nábytek kolekce TeressaAmalia mezi striktně zámecký nábytek? Na tomto nábytku již nenajdete onen lesklý (zlatý/stříbrný) dekór a povrchová úprava nechává prostoupit kresbě dřeva - a také nejde o intarzovaný nábytek, který byl dříve na zámcích často k vidění.

871.160 Headboard 452.160 Wooden frame