Jedinečná svítidla, která zaslouží pozornost

Stojací lampy zaujímají zvláštní místo v srdci každého designéra - stylové osvětlení je součástí dekorace a dílčím nástrojem, který dokáže stát sám o sobě a vytvářet výrazný dojem, i když se zrovna nepoužívá.

Vybrali jsme pro Vás několik oblíbených návrhů svítidel, od praktických možností určených pro účelové prostory až po sochařské show, o kterých budou vaši hosté povídat celou noc.

46-single-default

A nejlepší část? Všechny tyto jedinečné lampy jsou k dispozici ke koupi právě teď! Ať už hledáte něco, co je šetrné k rozpočtu nebo výraznou ikonu, určitě zde bude něco pro vás. 

Vysoká podlahová svítidla LOFT: Tato vysoká podlahová svítilna, která stojí téměř pod 77 stupni, je vybavena nastavitelným tělem, které zajišťuje buď osvětlení zaměřené na cíle, nebo osvětlení okolního prostředí. Její tělo nabízí skvělý průmyslový styl pro městské interiéry a jsou k dostání buď v bílé, měděné nebo leštěně upravené oceli (nerez), aby vyhovovaly řadě stylů interiérů.

vintage-stojaci-lampa-loft-180cm-lesteny-nerez

Retro Lampy Tripod: Nalézt perfektní doplněk do vašeho stylu domácího prostředí není snadné, ale tato tripodová stojací lampa má určitě dostatečný „appeal“ pro různé provedení interiérů. Stativ sám je vyroben z kovu s černou povrchovou úpravou, reflektor pak je už k dispozici v různých barevných provedeních. Jsou to chrom, měď a mosaz.

industrialni-stojaci-lampa-tripod-110-150cm-cernachrom

Moderní styl lamp Sylt: Forma je podobná předchozí stativové stojací lampě, ale tato je vybavena elegantním, černým stínidlem, který je ideální pro minimalistické interiérové aplikace. Stativ je vyroben v tomto případě z masivního dřeva spolu s kovem a odstín stínidla je černá tkanina zvenčí, se světlým provedením vnitřku.

kolonialni-stojaci-lampa-sylt-100-145cm-cerna

Zde je další podobné provedení lampy Classique s kovovou pochromovanou trojnožkou a stínidlem z jednoduché černé tkaniny.

stylova-stojaci-lampa-classique-175cm-cerna

A zde lampa Vita, dokonce v dvojitém provedení.

retro-stojaci-lampa-vita-cerna

 

Lanová lampa Seven Seas: Tato gravitačně poutavá lampa bude skvěle doplňovat námořní, západní nebo dokonce i chalupové interiéry. Tělo lampy má vzhled námořního lana, přestože je vyrobena z robustního kovu, kterým udržuje svůj tvar. Stejné lampy u nás naleznete i ve stolních verzích.

stojaci-lampa-seven-seas-160cm

Unikátní lampa Ice Pop: Lehká, snadno čistitelná plastová zábrana, minimalistického tvaru, inspirovaná poupětem lilie. Její hladká forma zajišťuje, že vypadá jako sochařské dílo ve dne, stejně jako při jejím osvětlení za tmy.

moderni-stojaci-lampa-ice-pop-155cm

Válcová stojací lampa Paris: Zde je další stojací lampa, která poskytuje rozptýlené světlo, tentokrát s měkkým odstínem bílého latexu. Jedná se stojací lampu o výšce 120 cm, ideální pro přidání jemného osvětlení do jinak tmavého rohu.

moderni-kulata-stojaci-lampa-paris-120cm-bila

Paris Floral stojací lampa: Pokud jsou obyčejné stojací lampy příliš jasné pro vaše potřeby, tento model může být vhodnější. Tkanina s dekorem odráží světlo, které přispívá k relaxačnímu a pohodlnému vnitřnímu prostředí, které je ideální pro odpočinkové pokoje, nebo pro relaxační večery se sledováním filmů.

moderni-stojaci-lampa-paris-floral-125cm

Závěsná svítidla Paradise a Pantau: Vzdušné jako mraky, tyto závěsné lampy vypadají úžasně jemně a beztížně. Jedná se o skutečné husí peří, získané z odpadu, který by jinak byl spálen.

zavesne-svitidlo-paradise-bila

elegantni-zavesna-lampa-pantau-bila

Podlahová svítidla Studio: Mariano Fortuny byl oslavovaný scénograf a osvětlovací technik, který propagoval použití osvětlovacích efektů cykloramy v divadlech a aplikoval stejné techniky na svou slavnou reflektorovou lampu. Divadelní fanoušci jistě najdou pro tuto, jednu z nejzajímavějších podlahových lamp, skvělé designové umístění do interiéru. U nás ji najdete v barvách: černo/zlatá, bílo/stříbrná, černo/stříbrná.

stojaci-lampa-studio-140-cm-cerna-zlata

Akcentní stojací lampa FORMA: Zatímco výrazné stojací lampy se nedají snadno najít za rozumnou cenu, tento model kombinuje nejlépe styl a relativní cenovou dostupnost. Elegantní klenutý design je tvarovaný tak, aby osvětloval světlo přímo tam, kde ho potřebujete, aniž byste ubírali mnohem cennější podlahovou plochu. K dostání v bílém a černém provedení.

stojaci-lampa-forma-bilazlata

Svítidla Big Bow: Pokud hledáte něco, co by mohlo poskytnout zaměřené osvětlení ve velkém prostoru, je oblouková lampa vždy životaschopným řešením. Tento kus je cenově dostupná alternativa k slavné lampě Arco Floor a je k dispozici zlato/černá, měděná, chromová a další.

moderni-stojaci-lampa-big-bow-170-210cm-med

Stojací lampy Five Lights: Mají pěti-ramenní konstrukci, které předchází ve styl jednoho rámu. Tyto designové lampy mají kovový základ s různou povrchovou úpravou. Bílé interiéry svými odstíny efektivně odrážejí a nasměrují světlo. Provedení: černo/zlatá, černá, chrom, měď, barevné.

moderni-stojaci-lampa-five-lights-schwarz-205cm-cernozlata

Koňská stojací lampa: Tato neuvěřitelná stojací lampa Black Beauty ve tvaru části koně je vysoká 130cm a je naprosto odlišná od všech ostatních - odvážný kus pro odvážný interiér. Hosté o ní nebudou moci přestat mluvit!

stojaci-lampa-black-beauty-cerna

Masivní lampy z řady Euphoria a Rousilique: Další modelem je provedení lampy s výraznou nohou, většinou zhotovenou z masivu či proutí, pro její zjemnění. Je ideální volbou například do moderních obydlí milovníků přírody s citem pro detail.

stojaci-lampa-euphoria-175cm-hneda

stojaci-lampa-rousilique-175cm-cerna

Vyberte si na našich stránkách malvarosa.cz tu pravou lampu do vašeho interiéru, která jej bude zdobit ve dne i v noci. 

Tým Malvarosa