Jak vybrat ty správné boční opěrky u pohovky

Když kupujete pohovku, jedno z hlavních rozhodnutí které musíte učinit je, jaký druh a styl boční opěrky (ramen) chcete. To proto, že tvar a výška ramen mají významný vliv na celkový styl a komfort. Zde jsou otázky a odpovědi, které je třeba zohlednit při hledání správného tvaru a výšky opěrek, hodících se pro váš životní styl.

45-single-default

Když kupujete pohovku, jedno z hlavních rozhodnutí které musíte učinit je, jaký druh a styl boční opěrky (ramen) chcete. To proto, že tvar a výška ramen mají významný vliv na celkový styl a komfort. Zde jsou otázky a odpovědi, které je třeba zohlednit při hledání správného tvaru a výšky opěrek, hodících se pro váš životní styl.

Opíráte se o bočnice?

Než začnete přemýšlet o tom, jaký styl ramene byste si měli pořídit, přemýšlejte, jak máte v plánu tuto pohovku používat. Budete se chtít opírat o tyto bočnice, nebo chcete, aby Vám podporovaly záda při ležení? Pokud je odpověď ano, zvažte výběr pohovky s vyšším ramenem, který bude poskytovat větší podporu.

sedacka-chester-castigo

Jakou výšku bočnice byste si měli pořídit?

Když se mluví o výšce ramene, důležité je měření "výšky uvnitř ramene." To je vzdálenost od horní části sedáku k horní části ramene. Čím větší je toto číslo, tím bude poskytovat více podpory.

sedacka-caqui_1

Nižší výšky ramen (15 cm nebo kratší), jsou méně vhodné pro opírání. Tyto spodní ramena jsou skvělé, pokud vaše pohovka bude umístěna na více formálním místě, kde není moc příležitostí na lenošení, nebo pokud máte tendenci sedět na pohovce vzpřímeně.

sedacka-ratan-natural-hneda sedacka-gris-oscuro

 Ale nikdy nevíte, do které se zamilujete. Nestresujte se, pokud najdete úžasnou pohovku s nižším stylem bočnic. Strategicky umístěné polštáře mohou pomoci s kratšími rameny. Ve skutečnosti můžete použít polštář, který je až o 30 cm vyšší než horní část bočnice a i tak pocítíte při opření dostatečnou podporu.

sedacka-artesanal_1 sedacka-loc-cuatro_1

Střední výška ramene je něco mezi 18 a 23 cm. Poskytuje dostatečnou podporu pro opření vašeho těla a je často ideální výškou pro opření hlavy, zvláště pokud se jedná o zaoblené rameno.

sedacka-candle-gideon_1 sedacka-kotka-marron_1

Vnitřní výška ramene, které je obzvláště vysoké, cokoliv 23cm nebo vyšší, bude poskytovat větší podporu zad. Tyto bočnice pohovky poskytují útulný koutek ke schoulení se a jsou zvláště dobré, pokud chcete sedět vzpřímeně, zatímco máte položené nohy na pohovce.

pohovka-kozena-glamour-uno sedacka-chesterfield-marron

Výška ramene a design pokoje

Pohodlí není jediným faktorem při rozhodování o výšce ramene. Také je potřeba vzít v úvahu design místnosti. Spodní ramena dobře fungují v malých prostorech, nebo pokud se obáváte, že výška větších ramen bude blokovat pohled na okna nebo jiné věci.

sedacka-massive-loc

Vyšší ramena pohovky dobře fungují ve velkých místnostech s vysokými stropy. Výška ramen také přispívá k více formálnímu vzhledu.

sedacka-countryside-dyson

Který styl bočnic je pro vás nejvhodnější?

Kromě výšky bočnic, bude také jejich styl udávat, jaká pohovka vypadá více formální nebo neformální. Existují tři hlavní typy stylů bočnic, na které při hledání můžete narazit: Anglické válcové, svitkové a rovné bočnice.

Anglické válcové bočnice jsou nízké a přecházejí v mírný válec. Je to zdaleka nejvíce tradiční styl ramen, co také bude zdobit prostor. Pokud máte starost, aby tato pohovka nevypadala příliš tradičně, aktualizujte její styl pomocí kuželových nohou.

ht

Svitkové bočnice jsou také tradičním tvarem, ale jsou více neformální oproti anglickým válcovým bočnicím. V kombinaci s potahem, svitkové bočnice dokážou vytvořit ještě více neformální atmosféru. Mohou pomoci prostoru k vytvoření pohodlné a uvolněné atmosféry.

Chcete-li vyzdobit takovouto pohovku a udělat ji více formální, zvolte tkaniny, jako je samet nebo přidejte obložení druky. Svitková ramena jsou dobrou sázkou, pokud chcete pohodlné místo k opření hlavy při ležení, protože jsou obvykle poměrně vysoká a jejich zaoblený tvar je pohodlný i bez polštáře.

sedacka-crudo

Poslední typ bočnic je rovný, bez svitku, což znamená, že jsou velmi univerzální. Mohou pracovat v moderním prostoru, tradičním prostoru a cokoliv mezi tím.

Rovné bočnice jsou vyráběny v různých výškách a šířkách. Při umístění v místnosti s tradičními prvky, jako jsou například křesla ve stylu chesterfield, nebo s použitím klasického umění, může rozměr bočnice pracovat na modernizaci prostoru.

sedacka-loc-uno_1

Pokud máte moderní prostor a už chcete mít zbytek prostoru jednodušší, rovné bočnice jsou obvykle nejlepší volbou.

sfgdfb

Nebojte se kombinovat styly

Co se týče bočnic pohovek, je tu ještě jedna důležitá věc k zapamatování: Nemusejí si odpovídat kus od kusu. Nebojte se kombinovat tradiční anglické válcové bočnice na pohovce s modernějším křeslem s rovnými bočnicemi ve stejné místnosti. Tím vytvoříte přechodný prostor s nadčasovým vzhledem.

shdhn

Neváhejte a prohlédněte si další pohovky které jsou dostupné na našem webu: https://www.malvarosa.cz/sedacky/,https://www.malvarosa.cz/lenosky-a-pohovky/

Tým Malvarosa