Knihovna - místo klidu

Každý útulný domov by měl mít svou knihovnu. Nemusíte si hned představit obrovské police s hromadami knih. Pokud nejste knihomol, můžete si vytvořit vlastní praktickou knihovnu s moderním designem.

43-single-default

Knihovna by měla být v bytě či domě útulným místem, kde můžete v klidu odpočívat při dobré knize. Měla by umístěna na tichém a klidném místě, ne v centru dění. Ideální v pracovně či v klidové místnosti. Mnoho lidí čte zejména večer před spaním. Proto se stále více stává trendem, že knihovny si lidé umisťují přímo do svých ložnic.

k6 k4_1

Zda si vyberete z tradiční nabídky domácích knihoven nebo spíše sáhnete po originálních kouscích, můžete si být jisti, že knihovna vnese do vašeho interiéru prvek útulnosti a příjemné atmosféry. V první řadě vypadá v interiéru velmi dobře a vy budete působit jako člověk sečtělý a intelektuálně založený. V současné době plné digitálních médií každému padne dobře odpočinout si a zrelaxovat se při dobré knize, časopise nebo novinách obklopen knihami a pěkným nábytkem.

knihovna-mediterraneo-tres knihovna-norte-ve-venkovskem-stylu knihovna-cebolla knihovna-valle-se-ctyrmi-policemi knihovna-quatro-estantes-v-provensalskem-stylu

V minulosti byla tradice tzv. knihoven v nábytkových soupravách dána jakýmsi neměnným standardem. V současnosti nám však nejde pouze o uskladnění knih, ale o to, abychom měli knihu vždy po ruce. To znamená, že hledáme řešení knihoven menších rozměrů, které by nám umožnily rozmístit knihy v bytě či domě tam, kde je jich nejvíce zapotřebí.

knihovna-makassar-box-150cm knihovna-makassar-natur-box-180cm knihovna-spartan_1 knihovna-makassar-natur-180cm knihovna-loc-uno


Knihovnu si můžete vytvořit prakticky kdekoliv. Není pravidlem, že musí být v obývacím pokoji. Stále častěji se setkáváme s knihovnami v ložnici, jídelně či dokonce také koupelně nebo na toaletě. Je tedy na vašem vkusu, kde si vytvoříte vaši oázu intelektuálního klidu. Může být umístěna na celé jedné stěně nebo ji bude tvořit pouze pár knih na několika volně rozmístěných policích. Výběr barvy doporučujeme ladit v tónech dané místnosti, aby pěkně zapadla do interiéru. 

 k5

Zkuste se inspirovat naším výběrem několika z nich: https://www.malvarosa.cz/knihovny/.