Ložnice španělského venkovského domu

Ložnice venkovského domu ze Španělska je zařízena buď v koloniálním stylu s unikátními detaily, nebo klasickým rustikálním nábytkem z masivu v zemitých barvách pro získání útulnosti v místnosti.

26-single-default

Mnoho španělských domácnosti z venkova jsou však zařízené ložnicovým nábytkem s vintage prvky, čímž atmosféru domova ještě více zvýrazní.

Koloniální ložnice

loznice_venkov_spanelsko_2

Ložnicové pokoje v koloniálním stylu prezentují spojení designu evropského interiéru s architektonickými prvky národů osidlujících území Afriky, Středního Východu a Asie. 

Charakteristickým materiálem koloniální venkovské ložnice je masiv z odolného dřeva Mindi, mahagonu nebo teaku s hrubou kresbou, doplněný přírodními materiály jako kůže nebo ratan. 

Barvy zahrnují škálu odstínů typických pro jednotlivé kolonizované země. Tmavá dubová je inspirována Afrikou a terakotová orientální Asií. 

Nábytek luxusní ložnicové sestavy Star je plný rovných linií a teplé dubové barvy ze dřeva Mindi hrubé kresby, což jí dodává naturální vzhled. Etnické plastiky a domorodé vyřezávané doplňky jí ještě víc vnesou atmosféru divoké přírody. Postel koloniální ložnice je tvořena elegantním zadním čelem s překříženými příčkami. 

Komoda a noční stolek Star jsou svým praktickým úschovným provedením typickými solitéry, které využívali zejména cestovatelé.

loznice_venkov_spanelsko_3 loznice_venkov_spanelsko_4 loznice_venkov_spanelsko_5

loznice_venkov_spanelsko_6

New Hamburgo je ložnicí venkovského španělského domu v koloniálním stylu s formami asijské kultury. Jednoduchý nábytek terakotové barvy prezentovaný postelí, komodou a nočním stolkem je kombinován s orientálními doplňky, svěžími barevnými potahy a koberci.

loznice_venkov_spanelsko_8 loznice_venkov_spanelsko_9 loznice_venkov_spanelsko_7

 

Rustikální ložnice

loznice_venkov_spanelsko_10

Rustikální ložnice venkovského domu mají v oblibě zejména příznivci tradičního bydlení. Mohutné postele, komody nebo noční stolky jsou nejčastěji s bohatým dekorativním vyřezáváním a kováním. 

Hlavním rysem nábytku v rustikální ložnici je jeho autentičnost, protože svým designem působí k nerozeznání od skutečné starožitnosti. 

Rustikální styl ze španělského venkova se přetavuje do palety barev v podobě tmavě hnědé, zlatavé až po béžovou. 

V současné podobě se starožitné venkovské ložnice zařazují k nejluxusnějším interiérovým stylům. 

Nábytek z bukového dřeva tmavých zemitých barev ložnicové sestavy Selleccion 2 nejlépe vystihuje přívětivost a zároveň honosnost rustiky.

Mohutné čelo postele Neuve Formas s jedinečnými ručně vyráběnými dobovými ornamenty výrazně vyniká v celé ložnici. Nedílnou součástí rustikální venkovské ložnice jsou komody a noční stolky v ladných zaoblených tvarech a kovanými dekorativními úchyty. Kouzlo romantické historie vnáší do místnosti designové zrcadlo v masivním rámu, na kterém se vyjímají vyřezávané ornamenty sladěné se zadním čelem postele.

loznice_venkov_spanelsko_11 loznice_venkov_spanelsko_12 loznice_venkov_spanelsko_13

 

V jemnějších tónech hnědé až zlatavé je zařízená rustikální ložnice Selleccion 6. Na nočních stolcích, komodě a zadním čele postele také nechybí ručně vyřezané detaily v podobě okrasně tvarovaných sloupků.

loznice_venkov_spanelsko_14 loznice_venkov_spanelsko_15

 

Vintage ložnice

loznice_venkov_spanelsko_16

 

Vintage ložnicový nábytek svými původními a také originálními prvky vnese do interiéru nejen osobitost, ale i přepych. Jeho dominantou jsou patina a praskliny, které vytvářejí dojem zestárnutí a opotřebení. 

Základní barevnost vintage ložnic je v neutrálních tónech šedé, smetanové, béžové a pískové. 

Dalším významným znakem je spojení s nábytkem a doplňky jiných stylů, což jim dodá ještě originálnější vzhled, přičemž základní koncept vintage zůstane nenarušený. 

Ložnice Vera je ovlivněna provensálem svými klenutými tvary na patinované komodě a nočním stolku. Celé ložnici ideálně dominují barvy a materiály s přírodním designem.

loznice_venkov_spanelsko_17 loznice_venkov_spanelsko_18

 

Správné osvětlení je klíčové pro zvýraznění interiéru venkovské ložnice. Tuto funkci nejlépe splní lampy a lustry v orientálním nebo vintage provedení.

loznice_venkov_spanelsko_19 loznice_venkov_spanelsko_20 loznice_venkov_spanelsko_21_1 loznice_venkov_spanelsko_22_1

 

Nábytek ložnic španělského venkovského domu zaujme nejen noblesou a útulností, ale díky jejich jedinečnosti je zaručeno, že podobné kusy už nikde jinde nenajdete.  

 

Andrea Huňová 

Tým Malvarosa.cz