Designové stolní lampy pro Vás

Stolní lampa je nejjednodušší způsob, jak přidat do každého pokoje světlo, teplo a styl. Stolní lampy nevyžadují instalaci a přicházejí v mnoha formách a velikostech, takže nalezení perfektního doplňku k vašemu interiéru je stejně snadné, jako jejich zapojení.

48-single-default

Styl stolních lamp

Stolní lampy přicházejí v téměř nekonečné řadě stylů a Malvarosa.cz má něco pro každého v obrovském a cenově dostupném výběru.

Styly stolních lamp mohou být kategorizovány podle období (moderní, přechodné, tradiční), inspirace návrhu (Tiffany, námořní, rustikální) nebo dominantními motivy a materiály. Můžete je použít jako způsob, který Vás dovede k perfektní lampě, nebo vám poskytne správnou inspiraci.

designova-stolni-lampa-aragon-50cm

stolni-lampa-se-stinitkem-countryside-68cm

 

designova-stylova-stolni-lampa-seven-seas-50cm-prirodni-kremova

Stolní svítidla a materiály

Stolní lampy jsou dodávány v širokém sortimentu povrchů, od známých bronzů až po více selektivní vzhled, jako je zlato, měď a železo. Správná úprava stolní lampy závisí na dekoru a na tom, čím ji chcete doplnit, ale nikdy to není jasná volba. Můžete najít několik možností, které vyhovují vašim potřebám návrhu.

stolni-lampa-vase luxusni-stolni-lampa-conrad-70cm lampa-canaletto-77cm

 Mějte však na paměti, že povrch nemusí být to samé jako materiál. Stolní lampy mohou být vyrobeny z keramiky, skla, kovu, dřeva, kamene nebo kombinace různých materiálů. Výběr lampy na základě toho, z čeho je vyrobena - jako dřevěná lampa, která se spojí s místností s dřevěnými podlahami - je běžným přístupem.

stolni-lampa-tourine-71cm_1 sklenena-stolni-lampa-lucca-69cm stolni-lampa-sancerre-63cm_2

 

Stínidla stolních lamp

Na lampě není důležitější části, než právě stínidla. Často je to první věc, které si lidé všimnou, i když se lampa sama stane tématem rozhovoru. Udává, jakým způsobem se stín rozevírá do místnosti.

Látkové stínidla jsou velmi populární, ale lampy také přicházejí se skleněnými, kovovými, papírovými, opeřenými a křišťálovými stínidly. Stínidlo má dramatický dopad na to, jak vypadá žárovka, a jak osvětluje pokoj. Zvažte, jaký druh světla (barvy a intenzity) chcete, když přemýšlíte o nejlepším typu stínidla u lampy.

stinitko-35cm stinidlo-45cm stinitko-plumas-22cm stinitko-bezove-neem-45-cm

 

Na co mohu použít stolní lampu?

Stolní svítidla jsou velmi pohodlná a všestranná forma světla a mohou být použity pro různé úkoly. Nejčastěji se stolní lampy používají pro všeobecné osvětlení, čtení a další osvětlení úloh. Dobře vyrobená stolní lampa ale také může mít stylový efekt pro pokoj.

lampa-tripod-estudio-75cm stolni-lampa-elephant-65cm stolni-lampa-pavilon-53cm stolni-lampa-biedermaier lampa-toucon-74cm

 

 Kolik světla má stolní lampa produkovat?

Stolní lampy by měly splňovat požadavky na osvětlení. Ujistěte se, jaká je maximální spotřeba lampy před zakoupením. Nikdy nepoužívejte žárovku s vyšším výkonem, než je uvedeno na lampě.

Energeticky úsporné kompaktní žárovky mohou nahradit standardní žárovky ve většině stolních svítidel. Mají delší životnost a využívají podstatně méně energie, než jejich žhavící protějšky.

Nezapomeňte zvážit funkční i dekorativní prvky typu stínidla, který si vyberete. Bílý nebo špinavý odstín látky bude průsvitný a umožní vysoký světelný výkon. Tmavší nebo neprůhledný odstín stínidla omezí výkon světla a je užitečný, když chcete vytvořit jemnější světelný efekt. Tmavší, neprůsvitné stínidlo lampy se stříbrnou nebo zlatou podšívkou vytvoří příjemnou záři kolem místnosti.

stolni-lampa-55cm luxusni-sklenena-lampa-oscuro-lujo stolni-lampa-sobremesa-80cm lampa-goldblack

 

Jaká je správná velikost lampy pro mě?

Jedna z nejdůležitějších věcí, které je třeba vzít v úvahu při rozhodování o stolní lampě, je výška, ve které chcete mít stínidlo na stole. Žárovka a zásuvka nesmějí být viditelné. Oslněním z viditelné žárovky ztratíte krásu své stolní lampy. Pokud plánujete používat lampu ke čtení, proveďte měření, abyste se ujistili, že svítilna bude dostatečně vysoká, aby oslnila světlo přes rameno. Spodní část stínidla by měla být ve stejné úrovni s lícní kostí, když sedíte.

stolni-lampa-genoa-62cm luxusni-stolni-lampa-crystal-74cm stolni-lampa-se-stinitkem-loc-84cm stylova-drevena-lampa-pluma-64cm stolni-lampa-pesaro

 Nezapomeňte, že stínidlo s širším spodním okrajem vrhá více světla na okolní oblast pod ním a usnadní tím čtení. Užší okraj bude mít méně přímého světla.

stolni-lampa-uno-73cm stolni-lampa-uno-95cm lampa-fabrique-91cm

 

Tým Malvarosa