Obývací stěny středomoří

Obývací stěny s nábytkem z oblastí Středomoří představují elegantní evropský styl a odráží poklidnou atmosféru těchto krajin a příbytků až s dojmem, jakoby v nich čas zůstal stát.
Vznik středomořského stylu sahá až do 19. století a spojoval v sebe prvky španělské, italské renesance a benátské gotické architektury.
Dizajn nábytku v obývacích pokojích současné doby je výrazně ovlivněný kulturami Jižní Evropy a severními africkými státy sousedící

18-single-default

Hlavním materiálem středomořský obývacích stěn je masiv, častokrát s ručně vyřezávanými detailyOblíbené jsou kované úchyty nebo doplňky, které vytváření luxusní dekorační vzhled obývacího pokoje.

Barevné odstíny obývacích stěn ze Středomoří jsou specifické dle jednotlivých států. Pro řecký styl je charakteristická zářivá bílá, mátově zelená, modrá kobaltová a azurová barva. NA nábytku inspirovaným Itálií dominuje barva krémová, zlatá, olivová a cihlová. Pro marocký nábytek jsou typičtější tmavé barvy jako zemité odstíny a dále odstíny oranžové.

stredomori_2

Přepychová obývací sestava BASILEA Cortes je pro své bílo-černé zbarvení inspirovaní právě Řeckem.

Televizní stolek BASILEA s vyřezávanými ornamenty jednoduchého tvaru a obloukovými zakončeními jsou typické pro maurský sloh. Celkový luxus je zvýrazněný konferenčním stolkem s nožičkami z leštěného kovu.

stredomori_3

Nábytek a doplňky s nádechem kobaltovo modré barvy se zářivo bílou ve středomořské obývací sestavě BASILEA Azul ideálně zapadne do většího prostoru s dostatkem světla.

stredomori_4 stredomori_5

 

Obývací pokoje ve středomořském stylu připomínající malebné italská městečka jsou například BASILEA Columna a BASILEA Bueno s televizním stolkem a skříňkou v rovných liniích. Nádherně vynikne také dizajn nábytku v typické zlatavě hnědé v kombinaci s bílou barvou.

stredomori_6 stredomori_7

 

Obývací sestavy BASILEO Arte a BASILEO Visto s dominantními zemitými barvami charakterizují marocký styl. Po stranách televizních stolků jsou umístěné skříňky a vitríny, čímž se nejvhodněji zvýrazní jejich elegance a pocit útulnosti v místnosti.

Sedačky obývacích pojů ve středomořském stylu jsou jednoduché s čalouněním bez zbytečných kreseb. Tabu však nejsou ani čalouněná křesla na nožičkách s vysokými opěradly, které byly oblíbené za období renesance.

Jednou z častých voleb pro obývací stěny jsou ozdobné keramické dlaždice, cihlové a dřevěné obložení nebo jednoduchá jednobarevná malba.

Mezi podlahovými krytinami v středomořských oblastích mají první místo opět dlaždice, a to terakotové, keramické a v italském prostředím především lesklé mramorové. Vítané jsou také podlahy z lakovaného dřeva.
 
A jaké dekorace nejlépe dotvoří obývací pokoj středomořského stylu?
Jednou z možností jsou různorodé figurky, vázy a misky vyrobené z bronzu, mědi nebo železa.
Dalším neodmyslitelným materiálem tohoto stylu je keramika, hlíno a sklo, tudíž složení doplňků může být velmi variabilní.
 
stredomori_8 stredomori_9 stredomori_10 stredomori_11 stredomori_12
 
Pro zvýraznění středomořského interiéru je klíčové správné osvětlení. Tuto funkci nejlépe zastoupí velké stojací a závěsné lampy v moderním provedení.
 
stredomori_13 stredomori_14 stredomori_15 stredomori_16
 
 
Zařiďte si obývací pokoj s naším nábytkem ve středomořském stylu a můžete si být jisti, že v něm každá návštěva zapomene na starosti a vychutná si atmosféru, která z něho přímo sálá.
 
Tým malvarosa.cz