Koloniální obývací stěny

Obývací stěny v koloniálním stylu prezentují spojení designu evropského nábytku s interiérovými prvky národů osídlujících území Afriky, Středního Východu, Asie a Ameriky. Svou originalitu skrze ně mohou vyjádřit nejen cestovatelé, ale i lidé s velkým rozhledem, rozvahou a smyslem pro dobrodružství.

Charakteristický materiál obývacích pokojů je masiv z odolného dřeva mindi, mahagonu nebo teaku s hrubou kresbou, doplněnými přírodními materiály jako je kůže nebo ratan.

17-single-default

Barvy zahrnují širokou škálu odstínů typické pro jednotlivé kolonizované území. Tmavá dubová je inspirovaná Afrikou, terakotová orientální Asií, vínovočervená pochází z Jižní Ameriky.

Příklady koloniálních obývacích stěn:

2

V kolekci Flash kontrastuje nábytek z tmavého dubu se sedačkou a kovanými dekoracemi v odstínech bílé, což dodává obývacímu pokoji jemnost a Francouzský luxus. Poličky nad televizním stolkem vnášejí do celku obývací stěny osvěžující modernost.

3

Obývací pokoj New Jaipur 1 představuje asijský koloniální styl jednoduchým nábytkem z akáciového dřeva a s použitím orientálních tkaných rohoží. Typickým je obdélníkový konferenční stolek s jemně vyřezávanými nožičkami a taburetkami. Celkový vzhled obývacího pokoje působí nejen jednoduše, ale i velmi útulně.

4 5

 

Nábytek v obývacích pokojích Star a Star Acogedor je v rovných liniích a teplé dubové barvě. Čalouněné křeslo nebo chesterfield sedačka je zkompletuje a dodá skvělou eleganci. Etnické plastiky a domorodé vyřezávané doplňky zase propůjčují atmosféru divoké přírody.

Koloniální obývací stěny nejlépe vyniknou v místnostech s velkými okny, které propouštějí dostatek světla.

Ideální podlaha je z tmavého dřeva nebo dlaždic s přírodním vzhledem, a na ní se bude nejvíce hodit vzorovaný orientální či jednobarevný koberec z dlouhých vláken, zvířecí kůže nebo velká rohož.

Stěny a stropy jsou bílé, béžové a vyskládané z dřevěných obkladů, cihel nebo bambusového a korkového materiálu.

Sedací soupravy, křesla, pohovky či taburetky jsou zhotovené z kožených, textilních látek nebo z ratanu.

Doplňky kombinované z přírodních materiálů a kovu, například starožitný glóbus, vintage výrobky a kožešiny tento styl výrazně doplní.

6 7 8

 

Stolní, noční a stojací lampy jsou neodmyslitelnou součástí nábytku v koloniálně zařízeném obývacím pokoji. Před mnoha lety, večer při svitu lamp četli cestovatelé knihy a zapisovali své postřehy a moudrosti z různých kultur.

9 10 11 12
13 14 15

 

Tým malvarosa.cz