Nestárnoucí elegance jménem CHESTERFIELD

Jste milovníky komfortního, luxusního a dá se říci, nadčasového nábytku? Pak jistě víte, že ten pravý je právě sezení ve stylu CHESTERFIELD, jehož počátky sahají až do sedmnáctého století Británie. Tento styl zahrnuje širokou škálu modelů, a to buď zcela, nebo zčásti pokrytou všívanými knoflíky převážně v koženém provedení.

15-single-default

pohovka-chester-dvoumistna

Ačkoli k potažení se také používají samet, lněné tkaniny, damask a další látky. K dispozici je široká škála dostupných barev a různých provedení. Chesterfield je anglická klasika s 200-letou tradicí, která se dále vyznačuje loketními opěrkami ve stejné výšce jako na zadní straně. Prestiž, kterou propůjčuje, si můžete vychutnat v domácnostech, kancelářích, hotelových halách, klubech a řadě dalších luxusních uspořádání.

Jak si vybrat?

Mějte na paměti, že vnější plášť těchto sedacích souprav (díky výrobnímu procesu a velkému počtu knoflíků) nelze odstranit. Chesterfieldové sedací soupravy, křesla a další jsou obvykle objemnější než běžné provedení nábytku, což je zvláště vhodné pro velké místnosti, kde mohou sloužit jako záchytný bod. Jsou vhodné jak do tradičního, tak i moderního prostředí.

Nezapomeňte na komfort 

Nákup této klasické sedací soupravy nemusí znamenat návrat do minulosti, pokud jde o pohodlí.  V dnešní době už jsou vyráběny pro potřeby příjemného sezení.

kreslo-caqui kreslo-usak-double kreslo-bond

 

Design okolí

Chesterfield dělá dojem, avšak bez rovnováhy jejich masivní formy a poutavé rysy mohou ukrást veškerou pozornost místnosti, která jej obklopuje. Pro vyrovnání, zvažte vnesení nějaké čisté linie moderními prvky /nebo rustikální formy. Dále je vhodné integrovat nábytek a umělecká díla s výraznými barvami, a experimentovat s motivy koberce. 

Jedno z nejlepších umístění Chesterfieldu je ve středu místnosti.  Osobité provedení vypadá skvěle i zezadu (na rozdíl od mnoha pohovek) a nízký profil zabraňuje, aby se stal vizuální bariérou místnosti. To je ideální pro vytvoření konverzační oblasti i uvnitř méně rozlehlých prostor a tedy nebude blokovat pohled přes celou místnost.

Wonderful-Chesterfield-Couch-decorating-ideas-for-Living-Room-Industrial-design-ideas-with-Wonderful-bookcase-bookshelves-brick

 

Tradiční provedení

Pohovky chesterfield jsou historicky čalouněné v hrubé kůži různych barev nebo v tmavém sametu – v tónech klenotů, jako rubínově červené, tmavě modré a smaragdově zelené nebo hnědé. Tyto barvy se, spolu s luxusním sametovým povrchem, perfektně hodí do klasického provedení.


U kožených sedacích souprav, jsou to tmavé neutrální barvy, nebo tóny klenotů, které vytváří klasický vzhled, který stárne do krásy.

sedacka-trojmistna-chester_1 kreslo-chester-pardo

 

Současné provedení 

Umístění chesterfieldu v modernějším prostředí může znamenat volbu jasnější, sytější barvy jako oranžová, světle modrá, nebo jasně červené nebo lehčích, neutrálních barev, jako tón šedé či bílé. Tyto světlejší barvy mohou zabránit vizuální mohutnosti Chesterfieldu.

zidle-chester sedacka-caqui vysoke-kreslo-botones

 

Prohlédněte si nabídku našich sedacích souprav, sedaček, křesel, židlí a také taburetek ve stylu CHESTERFIELD.

Andrea Bendová

Malvarosa