Malá koupelna v neotřelém designu

Toužíte po krásné, originální koupelně, ale nevíte, jak si poradit s malým prostorem? Ukážeme vám, že i s malou koupelnou se dají dělat zázraky. Dokázala to i jedna z našich zákaznic, která se nechala inspirovat nabídkou koloniálního nábytku z kolekce nábytku STAR.

13-single-default

Screenshot 2016-06-16 20.12.09_1

Koupelna v koloniálním stylu

Tato zdařilá realizace koupelny v tradičním španělském stylu ukazuje, že i v malé koupelně je možné s úspěchem použít tmavší odstín dřeva. Obecně panuje představa, že malé koupelny je nutné zařizovat jen ve světlých barvách, nejlépe v bílé. Když si ale s koupelnovým nábytkem trochu pohrajete, nemusíte se bát ani rustikálního stylu a teplých tmavších barev. 

unnamed (1) unnamed3 (2) unnamed

 

Jak si poradit s tmavým koupelnovým nábytkem

Masivní koupelnový nábytek ze stromu Mindi vytvoří dojem teplé útulné koupelny. Je ale dobré dodržet několik pravidel, aby koupelna nepůsobila stísněným dojmem. Pokud zvolíte tmavší koupelnový nábytek, doplňte ho bílými či světlými stěnami. Vyhněte se i oblíbeným kombinacím světlých a tmavých obkladů, protože pak by nábytek nevynikl. Navíc ke koloniálnímu stylu světlé stěny patří. Můžete volit i světlé keramické obklady, vybírejte ale jen z velkoformátových a nejlépe kalibrovaných,  které se dají pokládat s minimální spárou a prostor opticky zvětšují.

Správnou volbou na podlahovou krytinu do stylové koupelny je vinyl v dekoru dřeva. Přírodní dojem z celého prostoru se tím ještě umocní.

Zajímavé oživení do prostoru vnese originální keramické umyvadlo oválného tvaru, které koupelnu celkově prosvětlí. Neotřelý vzhled se skvěle hodí ke koloniálnímu stylu a zároveň dodá vaší koupelně moderní ráz. Pokud vaše extrovertní část povahy převáží mírnost a upustíte uzdu fantazii, zvolte extravagantní zrcadlo. Stane se dominantou koupelny.

skrinka-star vesak-na-rucniky-skladaci-star zrcadlo-ctverec-star-80x80cm_1

 

Stylové doplňky

Ani v koupelně bychom neměli zapomínat na vhodné doplňky, abychom dodali prostoru osobitost. Pro stylovou koupelnu volte keramické nebo porcelánové bílé kalíšky a talířky na mýdlo. Ideální jsou kovové rustikální držáky v matné antracitové, bíle nebo mosazní barvě. 

porcelanova-souprava-do-koupelny-roses_1 stojan-na-toaletni-papir-mensa litinovy-vesak-talavera-24cm

 

Nevzdávejte se touhy po stylové koupelně a zrealizujte si svůj sen s kolekcí nábytku STAR. 

Kompletní nabídka kolekce nábytku STAR 

Nabídka koupelnového nábytku a doplňků 

 

Malvarosa